2012. május 19., szombat

E.B.A. Convention 2012. Ljubljana - Gálavacsora


A gálavacsora nem azért jó, mert jól lakik az ember. Nem ez az elsődleges célja. Ez egy nagyszerű alkalom a díjak átadására, az ismerkedésre, a közösségi életre. Úgy ülhetsz le beszélgetni az eddig messziről csodált mogulokkal, hogy eltűnik minden vélt, vagy valós távolság. Kiderül, hogy midenki közvetlen, segítőkész, nem néznek, csak mert két hete foglalkozol bonsaial, de ha már a második konkáv ollódat koptatod, akkor nagyon komoly szakmai vitákba lehet keveredni a fenyők rügymetszéséről. (Ez persze csak egy légből kapott példa, a lényeg, hogy bátran lehet beszélgetni bárkivel és tényleg bárkivel)


A magyar asztal. A svédasztalnál ültek a szőkék. A bal alsó saroktól óramutató járása szerint: Varga Sándor, Tóth-Szabó Balázs, Tirpák Bálint Gábor, Papp Sándor, Antli István, Marczika András, akinek csak a keze látszik Czégel Richárd és Nagy Árpád, kockás ingben Bacsó András.


Bálint kattogtat, Sanyi éhes, István érdeklődve figyeli, hogy ...


... mit mesél Vacláv Novak, akit vendégül láttunk egy rövid időre astalunknál.



Valami nagyon fontos dolgot kellett megnézni.


A mikrofonnal Tomas Kovsca, a Szlovén Bonsai Szövetségtől, a szervezők nevében beszélt. Az előtérben Koós András, szerintem a legkomolyabb magyar gyűjtő, akár bonsairól, akár suisekiről van szó.


Vacláv Novák és Reg Bolton, az E.B.A. elböke.
 

Vacláv Novák ajándékcsomagot adott át a New Talent Contest résztvevőinek, itt épp Bálint kapja. A csomagban kis figyelmesség volt a szervezőktől.


Reg Bolton adta át a New Talent első három helyezettjének a díjat. A harmadik helyezett, Christophe Roggeman, Belgium.


A második helyezett, Elke Wewerka, Ausztria.


És a nyertes: Laurent Darrieux, Monaco.


Marc Noelanders.


Reg Bolton és Gino Costa, a nagydíjas bonsai tulajdonosa.


Vacláv Novák és Igort Bárta, az E.S.A., a European Suiseki Assosiaton elnöke, aki a tavaly elhunyt Willi Benz után vette át az elnökséget. A nagydíjas suiseki tulajdonosát szólítja, aki ...


... Koósné Lelkes Éva! Elmondhatatlan érzés volt és ma is szívesen idézem fel ezt a pillanatot. Innen is gratulálok.



Ez pedig egy szép hagyomány. Tomas Kovsca átadja a "vándor pajzsot". A pajzson az eddigi rendező országok, városok nevei sorakoznak. A rendezvényen megkapja a következő rendező ország és egy évig őrzi. A pajzsot Jean-Marc Pouillon vette át, a Francia Bonsai Szövetség elnöke, a 2013-as E.B.A. kongresszust Franciaország rendezi. Kíváncsian várjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése