2013. szeptember 21., szombat

Székesfehérvár, alakítási bemutató

Nos, ahogy előző bejegyzésemben ígértem, egy kis beszámoló a demóról. Inkább képes, mint szöveges.










Utolsó 2 perc. Kell oda az a két ág?

Nem!

 









Ja és az alsó kettőt is levágom, jó?

Nagyon köszönöm a meghívást még egyszer! Meglepően sokan kísérték figyelemmel a bemutatót, aminek én szívből örültem. Többen direkt e miatt utaztak Veszprémből, Dunavecséről. Jól esett! Köszönöm. Bár tovább tartott a tervezettnél, remélem sikerült azt nyújtani, amire számított a kedves közönség. Még szükséges lenne pár óra munka, az apró részletek kidolgozására, de egyrészt hogyan várhatnék el még pár órányi figyelmet, aminek java része unalmas drótozással telik, másrészt én ezt a növényt most nem akartam "készre" alakítani. Mert egyrészt ősz van, a növény pár hét múlva le fog állni pihenni. Másrészt több zöldet hagytam, hogy legyen ami beindítja a növényt tavasszal. Legyen ereje kiheverni ezt a sokkot, amit okoztam neki.

4 megjegyzés:

  1. Szia Balázs
    Köszi az élményt. Jó volt találkozni . Ahogy emésztgetem a látott - halott dolgokat , bízok benne használni tudom . De ez majd akkor jön ki igazán ha az enyém előttem .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Isti! Köszönöm, örülök, ha tetszett, örülök, hogy eljöttél. Igazi meglepetés volt! Nem olyan ördöngös dolog ez a bonsai, csak csinálni kell.

      Törlés
  2. Ismét gratulálok Balázs! Örülök,hogy Te lehettél ott, és küzdhettél az elemekkel....:) A képeket látva tetszik az alakításod, mivel nem akartad teljesen átalakítani a formát, hanem azt alakítotad amit a növény ad. A múlt hétvégi Bonsai Triennalén Csehországban is erröl beszélgettünk a bonsaios barátokkal,hogy a bonsai alapját-jövőjét kell bemutatni egy demón. A másik ami jó út, hogy klasszikus formát alakítottál. Made in Japan. A lengyelországi EBA kiállításra egyenes az út,de mint írtad az idővel mindig bajban vagy, szeretettel várlak az ősztől kora tavaszig a MARCZIKA BONSAI STUDIOBAN egy kis gyakorlásra. :) Szerintem hasznát veszed....;) mégegyszer GRATULÁLOK!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Sándor! Mindenképpen tanulságos volt! Igazából én nem tudom, hogy mit lehetett volna mást kihozni ebből, de ez igazából engem minősít, lehet túl földhöz ragadt vagyok. Másrészt viszont nem célom megerőszakolni a növényt, inkább tovább gondolni azokat az irányokat, amik már amúgy is benne vannak. Kiemelni egy-egy görbületet.

      Igen, sajnos az idővel bajban vagyok mindig. Hiányzik a rutin, hogy gyorsan hozzak meg egy-egy döntést. Szívesen megyek "edzeni", Te is tudod, csak nem sűrűn sikerül kimenni a Studioba.

      Törlés