2014. november 7., péntek

Kusamono workshop a Kitsimonoval

Az EBC őszi kiállítása adott otthont egy különleges eseménynek, egy kusamono workshopnak. Ez ugye elég furcsán hangozhat, ha nem tudjuk mi a kusamono és mi a workshop. Ezért volt érdemes eljönni, mert ott erről (is) szó volt. A Kitsimono pedig két lelkes és tehetséges embert takar, Gyöpös Viktóriát és Tirpák Bálintot, akik időt és anyagiakat nem sajnálva készültek hetekig (talán hónapokig) erre az alkalomra és ez a rendkívül igényes hozzáállásuk végig érződött a workshop alatt.

Volt kamara kiállítás, volt némi előadás, hogy mi is a kusamono, volt ültetési bemutató, több különböző jellegű kusamonoval és végül volt közös kusamono készítés. Aki időben regisztrált, az ajándékként kapott mindent. Bálint különleges, egyedi táljaiból választhatott és kapott hozzá illő növényt is. Tavaly ilyenkor még 4-en, 5-en voltunk, idén már 4-5 széksornyi ember volt rá kíváncsi és, ha így alakulnak a dolgok jövőre már kinövi a rendezvény a termet.

A workshop hatására talán igényesebbé válnak a kiállítási egységek is és többen készítenek egyedi kuszamonot kísérőként. Talán lecserélődnek a kövirózsák, primulák és törpe rózsák a kiállítási egységek mellett, igényes, érett (!) kusamonokra.

Túlzásnak tűnhet ennyi kép, de még ez sem adja vissza a hangulatot. Én nagyon örülök, hogy ott lehettünk, hogy aktív résztvevői lehettünk ennek az eseménynek. Köszönöm Viktóriának és Bálintnak fáradozásaikat és örülök neki, hogy vannak ilyen hozzáállású emberek is. Velük érdemes dolgozni!












































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése