2009. május 31., vasárnap

Kőbánya, workshop, boróka

Még áprilisban volt egy nagyszerű kezdeményezés. Deák Péter tanár úr iskolájaába, faiskolai borókákat ajánlott fel alakításra, közös workshop keretében (azt hiszem nem így volt meghirdetve, de az lényege). Szép számmal jöttünk, aki későn érkezett már nem tudott válogatni. A borókák egyforma szinten voltak, nem voltak éppen tökéletes alapanyagok, de szerintem jó alapanygból mindenki tud jó növényt csinálni, így meg elég sokat kellett töprengeni azon, hogy is legyen. Mindenki válogatott, forgatott döntögetett, takargatta az ágakat, kereste a növény elejét, újra gondolta, konzultált: "Tanár Úr, ide tudna jönni egy picit? Azt képzeltem el, hogy ...", vagy: "Te Árpi! Neked mi a vélményed?", "Sanyi, te mire készülsz?"
Na ezek után néhány képben az esemény és az alakítás.
Én e mellett a növény mellett tettem le a voksot. Nem akartam nagy növényt, mostanában inkább a shohin méret érdekel. Úgy gondoltam ez pont megfelel. Viszonylag sok ága volt, már a többi növényhez képest.Munka közben:
Fél úton:Hosszas tanakodás és rajzolgatás után egy bunjin stílusú fát próbáltam alakítani. Két lehetőség közül választottam, végül ez lett:
Az ágakat viszonylag erősen akartam meghajlítani, ezért a jól bevált vizes raffia-bandázst alkalmaztam. Mint az korábban leírtam, a raffia megvédi a kérget a sérüléstől, nem hagyja eltörni a fát, így sokkal nagyobb hajlításokat is kibír, mint a nélkül.Nem állítom, hogy 100%-ig elégedett vagyok, de végül is jól sikerült. Viszont ami sokkal jobb volt az az összejövetel hangulata. Reményeink szerint lesz folytatása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése