2009. június 1., hétfő

BORÓKA 2.0

No! Néhány vázlat, amit sebtiben gondolok a távolabbi jövőről. Mivel csak egyetlen ág él, így alsó hangon 3-5 év, mire a vázlatok mutatta állapotot elérem, vagy inkább elkezdem.
Az első vázlat szerint a fa hátat fordít jelenlegi önmagának, így a most hátul lévő oldalág, a majdani csúcs, felénk fordul. A fát egy kissé hátra kell dönteni, hogy ne boruljon felénk.


A második vázlat a jelenlegi állapot restaurálása.

A harmadik, negyedik vázlat egy erősebb törzshajlítást feltételez. Ez által a fa vonalvezetése sokkal attraktívabb lehetne. Eddig ellenálltam az eloxált alumínium drótnak, de lehet, hogy ezeket az íveket rézdróttal már nem tudom megcsinálni. Egy biztos, a raffiával bőkezűen kell majd bánni, okulva a mostani hibából. A jineket érdemes lesz rövidíteni és kérget tovább leszedni. Ettől aszkétikusabb megjelenésű lenne a fa, még ilyen kis méretben is.
Utolsó vázlatként megnéztem, mi lenne egy teljesen átformált végeredmény. Nekem hiányzik belőle valami harmónia. Majd még rajzolgatok, hátha rájövök a lényegére.
Ha már a rajzolgatásról volt szó. Javaslom mindenkinek, hogy ragadjon papírt, ceruzát. Sokkal jobban rá lehet érezni a fa arányaira, a benne lévő lehetőségekre, ha az ember lerajzolja. Nem azt mondom, hogy elsőre sikerül, de érdemes. Senki ne védekezzen azzal, hogy ő nem tud rajzolni. Majd ráérez. Sok képet kell nézni, meg kell próbálni átrajzolni őket, rájönni egy törzs fő vonalaira. Javaslom mindenkinek a skiccpauszt. Ez egy tekercsben kapható áttetsző papír, cigaretta papírhoz, vagy sütőpapírhoz tudná, hasonlítani, jobban felszerelt ápiszokban kapható. Papír sárkány építésére is kiválóan alkalmas! Hajrá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése