2009. október 22., csütörtök

Japán fametszetek

Egy nagyon szép kiállításra hívnám fel a figyelmet. A Képzőművészeti Egyetemen virág-madár kompozíciókból összeállított fametszet kiállítás van, még pár napig. Eredetileg október 22-ig volt tervezve, de a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították október 30-ig. Így talán még nem késő szólni. Aki pesti, annak kötelező, aki épp pesten jár, annak nagyon ajánlott. A megtekintés ingyenes!
Úgy gondolom és sokak véleménye az, hogy ha az ember egy kultúrával, vagy annak egy szegmensével foglalkozik, tájékozódjon minél szélesebb körben. Tágítsa az ismeretei körét, így jobban rálát egy adott témára. A képek hihetetlen finom arányérzékkel komponált alkotások, próbáljunk meg elmélázni, elgondolkozni egy-egy kép előtt, csak hasznunkra válhat.
És ha már a kultúrába fejest ugrunk, ajánlanék még egy-két dolgot.
Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum, szélesebb betekintés enged az ázsiai kultúrába. Állandó és időszaki kiállításokkal.
És egy kötelező olvasmány: Lao-Ce - Tao Te King, aminek semmi köze a királyhoz (bocs). Többszöri olvasásra ajánlom, nem regény, nekifutok, elolvasom, aztán megnézem a belőle készült filmet. Lassan, ízlelgetve, elgondolkodva, hogy miről is szól.
Szép napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése