2010. november 9., kedd

Yamadori 1.0

Van egy erős lemaradásom. Több yamadori túrát sikerült ősszel csinálni, az elsőt az EBC szervezésében. Kitűnő hangulat, jó társaság és pazar kínálat kőrisekből. Én ezt a pár fát gyűjtöttem be, de csak a kocsi csomagtartója és az otthoni szűkös területek gátoltak meg benne, hogy ne tízszer ennyit gyűjtsek. Sikerült egy olyan területre tévedni, ami egy legelő. Amíg a szem ellát hasonló kőrisek, pár mezei juhar. Így utólag sajnálom, hogy nem gyűjtöttem egy erdőre valót.

Fraxinus Ornus - Virágos kőrisek
Eredetileg pont fejjel lefele állt, a most lefele mutató ágak egy kőomladékos lejtőre feküdtek rá és felfelé irányultak.


Alacsony, kb 22-25 cm magas (gyökérnyaktól - ha már itt tartunk a bonsai magasságát mindig a tál peremétől mérik, szabály szerint), kéttörzsű.


Több törzsű, alacsony kb. 18-20 cm magas. Nagyon lapos gyökérzónával és sok hajszálgyökérrel sikerült gyűjteni, ha megmarad, hamar tálba kerülhet.


És egy újabb kéttörzsű, kissé magasabb példány. Érdekes, hogy a legtöbb növény, amit gyűjteni lehetett az adott területen, kéttörzsű volt.


Egyelőre várják a tavaszt, a képek nem frissek, de még nincsenek beteleltetve. Minek is mikor 13-15 fok van odakint ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése