2011. október 8., szombat

Egy építkezés hozadékai



A tegnap szerzett tiszafa mellett sikerült több (ahhoz képest) kisebb Fagyalt is hazahozni. Illetve ezek haza is jöttek, mert ennyi helyem még van, bár az építkezés még tart...
Nagyon lapos gyökérzónára sikerült visszavágni, így később nem lesz gond, amikor tálba szeretne kerülni. A Ligustrum nagyon jól gyökeresedik, így én nem aggódok különösebben amiatt, hogy kevés gyökere maradt. Télen fagymentes helyen fog telelni, mert előző évben fagytak el friss őszi yamadorik.

 

 
 




 
 


2 megjegyzés:

  1. Szia Balázs
    Gyönyörű darabok.Igazán szép monstrumok.Mostanára én is az e féle yamadorik felé kanyarodok.Ugye idővel érik az ember és az ujjnyi fácskálat felváltja a korosabb drabális alapanyagok.
    Várom a fejleményeket.Hisz benned eddig NEM csalódtam

    Üdv és a bonsai lelke legyen veled
    István

    VálaszTörlés
  2. Szia Isti!
    Ezek nem olyan brutálisak, teljesen kezelhető méretűek. Amit alatta látsz forgótányér, az 25 cm átmérőjű. Ennél nagyobb fákat csak indokolt esetben hozok haza, mert nem férek el. Ezekkel nagy szerencsém volt, nem is kellett kiásnom, csak hazahoznom.
    Amit írsz, azon mindenki átmegy. Én is hazahoztam mindent, ami mozgott. Még most is változik az ízlésem folyamatosan, de igyekszem már erősen megválogatni, hogy mi lépheti át a kertkaput.
    Üdv!
    Balázs

    VálaszTörlés