2011. november 25., péntek

Magyar Bonsai Szövetség

Egy régóta dédelgetett álom vált valóra, amiről már be kellett volna számolni, de eddig nem történt meg. Most igyekszem ezt pótolni, teszem ezt büszkeséggel és talán némi meghatódottsággal is.

2011. márciusi alakuló közgyűlésén megalakult a Magyar Bonsai Szövetség, mely a hivatalos procedúra után augusztusban bejegyzésre került. A hivatalos bejegyzés után kérelmeztük az Európai Bonsai Szövetségnél tagfelvételünket, melyet 2011. szeptember 30. és október 1-e között zajló rattingeni éves kiállításán és közgyűlésén elfogadott. Ezzel Magyarország, a Magyar Bonsai Szövetség-en keresztül csatlakozott az Európia Bonsai Szövetség-hez, 20. tagként.

(katt a képre)

A hazai bonsai kultúra közel 30 éves múltú idehaza. Történt ez idő alatt jó, is rossz is, klubok alakultak, estek szét, de a bonsaial foglalkozni vágyó emberek száma nem csökkent. Az megszerzett tudással párhuzamosan emelkedett és emelkedik folyamatosan a színvonal, megütve a nemzetközi mércét. Örvendetes, hogy sokan úgy érzik megmérettetik magukat a határokon kívül is, jelezve ezzel, hogy van bonsai élet Magyarországon.

Egy szövetség mindig ernyőszervezet. Összefogja az azonos érdeklődésű klubokat, egyesületeket. A célok közösek. Minden egyes klub, taglétszámtól függetlenül, maga köré gyűjti az érdeklődőket, oktatói tevékenységet folytat, kiállításokat, közös programokat szervez. Egyszóval terjeszti ezt a kultúrát, művészeti ágat. A Magyar Bonsai Szövetség igyekszik összefogni a klubokat, éves szövetségi kiállítást szervez, rövid távú célkitűzésként kiadványokat készít elő és jelentet meg.

Az adminisztratív feladatokat elvégeztük, a bejegyzés megtörtént. Rajtunk, tagokon, alapítókon és leendő tagokon múlik, hogy a nevet tartalommal töltsük meg, hogy a talán nem túl távoli jövőben Magyarországon lehessen az EBA éves kongresszusa.

A fenti képre kattintva a Magyar Bonsai Szövetség hivatalos honlapja elérhető. Böngésszétek kedvetekre, látogassátok rendszeresen, a tartalom folyamatos feltöltés alatt van, igyekszünk egy dinamikusan fejlődő honlapot, információs oldalt létrehozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése