2012. augusztus 31., péntek

Kiállítás meghívó

Ezúton szeretnénk mindenkit meghívni az Egyetemi Bonsai Club éves őszi kiállítására, melyet 2012. szeptember 15-16-án rendezünk a Fővárosi Állat- és Növénykert Barlangtermében. A kiállításon részt vesznek Ausztria, Szlovákia és Magyarország neves gyűjtői és klubjai.

A kiállítás részletes programja:
2012. szeptember 14., péntek
- a kiállítás berendezése 13:00 órától

2012. szeptember 15., szombat
- 10:00 - Ünnepélyes megnyitó, a kiállítást Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere nyitja meg
- 10:00 - 13:00 - New Talent Contest, a Magyar Bonsai Szövetség rendezésében
- 13:00 - 14:00 - New Talent pályamunkák zsürizése
- 14:00 - Karl Thier, Papp Sándor bonsai alakítási bemutató

2012. szeptember 16., vasárnap
- 10:00 - Teaszertartás bemutató
- 11:00 - Kimonó bemutató
- 13:00 - Origami bemutató
- 14:00 - Kimonó bemutató

A kiállítás naponta az 9:00 - 18:00 óráig látogatható. A rendezvény ideje alatt folyamatos szaktanácsadás, bonsai, szerszám, kerámia, eszköz és egyéb kiegészítő, asztal vásár és szusi bár lesz. Ezen kívül szívesen válaszolunk minden egyedi kérdésre, ahogy mindig is.

A kiállításon saját alkotással részt lehet venni, akinek ilyen szándéka van, akár nálam, itt a blogon is jelentkezhet. A kiállításra jól felkészített, egészséges növénnyel lehet jelentkezni. Kérjük, hogy kiállítási egységgel jelentkezzetek, tehát ne csak egy növényt hozzatok, hanem annak környezetét is, ami így teljes és harmonikus egységet alkot.

A kiállításon idén első ízben rendezi meg a Magyar Bonsai Szövetség a New Talnet Contest-et, melynek részleteiről alább olvashattok:

 

     New Talent Contest - Tehetségkutató verseny


A Magyar Bonsai Szövetség meghirdeti 2012. évi Tehetségkutató Versenyét.

Az Magyar Bonsai Szövetség a múlt évben felvételt nyert az Európai Bonsai Szövetségbe, amely évek óta rendezi az egész Európára kiterjedő New Talent Contest-et. Ezen az eseményen mérkőznek meg az országos selejtezőkből továbbjutottak, akik már bizonyították a bonsai alakítás terén levő tehetségüket. 2013-ban Franciaországban lesz az EBA Kongresszus valamint a következő New Talent Contest.

Ezúton hívunk meg minden olyan bonsai rajongót, aki megmérettetné magát egy magyarországi selejtezőn /győzelme esetén magyar delegáltként a franciaországi eseményen/

Kiírás:
A versenyen részt vehet aki MBSZ tag vagy tagja MBSZ tagszervezetnek.
Helyszín: Az Egyetemi Bonsai Klub, a Fővárosi Állat és Növénykert-ben megrendezett kiállítása.
Fővárosi Állat, és Növénykert, 1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12./Japánkert/
Időpont: 2012. szeptember 15-én 10:00 -tól 13:00-ig
Időtartam: 3 óra

Követelmény: A résztvevők a rendezőség által rendelkezésre bocsájtott, megközelítőleg azonos minőségű fákból, maximális esztétikai és technikai szinten, alakítsanak ki potenciális bonsait, (amely megfelel az általános követelményeknek). A versenyzőknek a szükséges eszközöket és szerszámokat maguknak kell biztosítani.

Feltétel: Érvényes Magyar Bonsai Szövetségi tagság
Elbírálás: Az alkotásokat Karl Thier, valamint az MBSZ Szakmai Bizottsága és/vagy az általa kijelölt személyek bírálják el.

Jelentkezni: 2012.09.10-ig a katonaervin@t-online.hu email-címen lehet. A verseny térítésmentes, a nyertes saját költségén vesz részt a franciaországi New Talent Contest eseményén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése