2013. június 4., kedd

Galagonya változatok

Picit tovább gondoltam az előző bejegyzés főszereplőjét. Az alapmetszés, a kiindulás egyezik, de némi dőlésszög változtatással két további változatban gondolkodom.



Egy elegánsabb, bunjin szerű, a mostani szög kiegyensítésével:


És egy félkaszkád, a mostani dőlésszögre erősítve és ebbe az irányba tovább döntve:


Érdekelne ki mit gondol. A most még nem látható gyökérzettől sok minden függ, de érzésem szerint inkább az elegáns változat a megvalósítható.

4 megjegyzés:

  1. Szia Balázs!

    Mindegyik elképzelés nagyon tetszetős. Nekem személy szerint a félkaszkád tetszik a legjobban, igaz ezzel a stílussal szemben egy kicsit elfogult vagyok...
    Meg lehet tudni, hogy milyen programmal készítetted a rajzokat? Nagy segítséget tud nyújtani az alapanyagok jövőképének kialakításánál.

    Üdv: Zoli

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zoli!
      Hozzám a bunjin áll közelebb, de ezen nem fogunk összeveszni. Majd jövőre kiderül, mikor kiveszem ebből a bödönből. A gyökerén sok múlik. Erőszakosan nem akarom belekényszeríteni semmibe.
      A rajz úgy készült, hogy van egy digitalizáló táblám, amihez járt egy artrage nevű program. Végül is ezzel készül a rajz, de nem egérrel, hanem a "tollal". Egérrel én nem tudok így rajzolni és még ezt is gyakorolni kell.
      Egyébként igen, jó segítség, ha több változatot akarsz kipróbálni gyorsan. A programban fóliákra tudsz rajzolni, így nem fontos mindent nulláról megrajzolni.
      Balázs

      Törlés
  2. Szia Balázs,

    A bunjin változat számomra mindenképp jobban passzol a növényedhez, különösen azután, hogy változtattál a dőlésszögén. A korábbi bejegyzésnél túl távol volt a táltól, nem volt igazán egyensúlyban nekem. Elegáns kis galagonya lesz!
    A rajzok remek szemléltetők köszönet érte! Már keresem is a digitalizáló táblám! :)

    Minden jót!
    Gábor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A digitalizáló tábla nagyon jó játék, bár egyelőre a papírt, ceruzát jobban szeretem. Most már egyre türelmetlenebbül várom, hogy jövőre kiszedjem ebből a nevelőből és kiderüljön milyen a gyökérzete.
      Tulajdonképen rájöttem mi a bajom a félkaszkáddal. Az, hogy nem félkaszkád. Ez inkább shakan, ferde törzsű növény, mert a korona még csak meg sem közelíti a tál peremét. Esetleg egy ágat el lehetne engedni a tál pereme felé, amiből lehetne egy nagyobb lombtömeget nevelni, hogy legyen egy mélypontja a növénynek. Úgy érzem lesz még rajzolgatás ...

      Törlés