2009. november 10., kedd

Őszi színek

Néhány kép őszi lombszínekkel.


Ez egy gyertyán, kb. 3 éve gyűjtöttem. Első éveben csak ebbe a nagy edénybe ültettem, a fontos az volt, hogy megmaradjon. Második évben gyökereket oltottam rá, mert a gyökérnyak elég féloldalas. A fa jobb oldalán látható egyenes hajtások ennek a nyomai. A törzs kb. 3 cm vastag, ezt drótozással nem tudom alakítani ezért ezt a feszítéses módszert választottam. A feszítő zsinegeken folyamatosan lehet húzni, ahogy a növekedés engedi.


Egy másik gyertyán, kb. 7-8 éve gyűjtöttem.
Mezei Juhar. 4 éves gyűjtés talán. Előbb a törzset kell kialakítani, majd az ágrendszert. Van még vele kb. 5-7 év munka.


További két Mezei Juhar. Rozi lányom szerint az övé, de itt kisebb vitában vagyunk...
Mindegy. Érdekes törzsük van, kb. shohin méretűek. Vannak elképzelések, de várom az ötleteket!


Valamiféle Prunus, talán vad szilva, vagy ringló. Bunjin stílusban, jövőre tálba kerül és az ágak megkapják a végső alakot.
És egy Sajmeggy. Véletlenül gyűjtöttem tavaly tavasszal. Csak meg akartam nézni milyen mélyre mennek a gyökerek, mire a kezemben maradt, Hazavittem hátha megmarad, úgy néz ki megmaradt. A felső részét még vissza kell vágni és egy kisebb hajtást kell felvinni új csúcsnak. A végeredmény egy fél kaszkád növény lesz .

Nos, most ennyi. Ezeknek volt a szebb lombszínük, illetve érdekesebb növények. Nekem vannak elképzeléseim, talán csak az első gyertyán a keményebb dió. Ha bárkinek van ötlete szívesen veszem. Rajz, Photoshop, szabad a technika!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése