2010. április 29., csütörtök

"B" terv

Mindig kell egy "B" terv, ha az "A" rosszul sülne el, ezt jól tudjuk az akciófilmekből.
A drótozott gyertyán valahogy nem hagy nyugodni, nem érzem benne, azt a valamit, amitől csettintenék egyett.
Van egy két tovább gondolt elképzelésem:
Egy kicsit aszketikusabbra vett koronával és egyszerű vonalvezetéssel.

A két törzs, vagy ág megtartásával, jelentős forgatással egy kengai forma is elképzelhető, hosszan kinyúló koronával. A második ágra nehéz történetet kigondolni, de elképzelhető, hogy egy hajtás megnyúlt, majd a korona takarása miatt visszafordult a gyökér felé.

Letisztulva, csak egy törzs, egy korona.

5 megjegyzés:

  1. Szia Balázs!
    Őszintén szólva én most szurkolok, hogy az "A" terv befuccsoljon. Szerintem a "B" tervek közül a legfelső rajz, az igen kellemes!!!
    Üdv.Bálint

    VálaszTörlés
  2. :)
    Kedves, de őszinte. Nem az "A" terv bedőlés itt a kérdés, hanem a konkáv fogó bátor kezelése. Plusz ahhoz, ami neked most leginkább tetszik, csak egy dolog hiányzik: a korona. Az "A" terv alakításaokr pont ezt a részt sikerült bátran levágni, mert ugye akkor ez még nem fogalmazódott meg bennem. Ez van.

    VálaszTörlés
  3. Szia
    Nekem is szimpatikusabb a "B" terv.De ez nem azt jelenti,hogy most az a"A" tervet hanyagold.
    De az az elképzelés a 2 ág egymás főlé építésével.Szép

    Isti

    VálaszTörlés
  4. Helló Balázs!
    Én leginkább az "A" tervet tartom a legjobbnak,mivel a "B" tervnél nem érzem,hogy a bonsai egyensúlyban lenne,a törzset is túl hosszúnak érzem a "B" variációnál! Hát ez van...ettöl nem egyszerű szép bonsait készíteni...:)

    VálaszTörlés
  5. Hát innen szép nyerni!
    Sanyi! Te melyiket hívod "A" tervnek? Az előző bejegyzésben vázolt megoldást? Vagy itt az első rajzot? A kengai megoldásokkal nekem is az az érzésem, hogy túl messze kerülne a korona, az amúgy vékony törzsön.
    Isti! Az egymás fölé boruló két ág végül is minden eddigi elképzelésben benne volt (jó, majdnem mindben), pont azért, mert szerintem is egy szép részlete lehetne.
    Végkövetkeztetés: egyelőre megy tovább így, ahogy van. Nem vágok többet, még a sharit is ki kelldolgozni, lehet az is lök rajta valamelyik irányba. Az már szinte biztosnak látszik, hogy a kengai alakítást hanyagolom, bár az is igaz, hogy ahhoz legalkalmasabb a jelenlegi gyökér zóna, de a hosszú, vékony törzs nem hat harmonikusan.
    Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, nagyban segít a közös gondolkodás!
    Üdv!
    Balázs

    VálaszTörlés